Tomi Dijkema - dierengedrag - gedragsdeskundige voor honden en andere huisdieren

Over mij
Opleiding
Ik ben Tomi Dijkema, gediplomeerd gedragsdeskundige voor honden. Ik heb de opleiding tot Kynologisch gedragstherapeut gevolgd en afgerond aan de Martin Gaus-academie, een opleiding op HBO-niveau.

Mijn kennis over katten heb ik opgedaan door mijn intensieve samenwerking met een gedragsdeskundig dierenarts.
Dankzij deze samenwerking kan ik er ook snel achterkomen of een gedragsprobleem wellicht een medische oorzaak heeft. Ook kan ik advies geven over medicatie ter ondersteuning van gedragsbehandeling, waardoor deze sneller en beter kan aanslaan.


Nascholing
Ik ben lid van de Nederlandse vereniging van gedragstherapeuten voor honden NVGH en woon regelmatig intervisiebijeenkomsten bij.

Ik volg geregeld seminars, congressen en lezingen om altijd op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen in mijn vakgebied, de gedragstherapie voor honden.

Onderscheid
In tegenstelling tot veel collega's ben ik tevens gediplomeerd trainer. Ik weet dus precies wat een behandeling die ik aanreik, in de praktijk inhoudt. Ik kan u dus ook prima begeleiden bij het uitvoeren van de gedragsbehandeling.

Ik onderscheid mij ook van collega's omdat ik het belangrijk vind dat een gedragsdeskundige niet alleen goed kan omgaan met dieren, maar ook met mensen.
Bovendien heb ik ervaring met verschillende soorten huisdieren. Daardoor kan ik in een huishouden met meerdere dieren beter adviseren dan collega's die zich maar in één diersoort verdiept hebben.

Eigen ervaring
Mijn interesse voor het vak komt voort uit probleemgevend gedrag van mijn eerste eigen hond. Ik wilde haar graag helpen, en als ondertitelvertaler had ik vaak programma's vertaald van Cesar Millan, de hondenfluisteraar. Maar zijn benadering, waarin overheersing een grote rol speelt, lag me niet goed. Daarom ben ik me gaan verdiepen in andere methodes waar ik beter mee uit de voeten kan.
Ik vind het belangrijk om me te richten op de communicatie tussen mens en hond en om deze te verbeteren. 

Locatie:

Amsterdam en omgeving
Gorinchem/Leerdam en omgeving

Samen komen we er zeker uit!


Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint